BLI BRUN UTEN Å SKADE HUDEN

Derfor har spraytan blitt populært

-

Jeanett (30) har jobbet med spraytan i fem år. Hun jobber i Lux House i Sogndal, sammen med et team på totalt tre spraytanbehandlere. I dag lever Jeanett av spraytanning, et bruningsalternativ som ikke skader huden.. 


Da Jeanett var 17 ble hun utsatt for en akeulykke som gjorde at hun brakk ryggen. Det ble en tøff start på voksenlivet, og det var vanskelig å finne en jobb som ikke ga smerter. Jeanett ble 100% ufør i flere år. I 2016 ble hun kjent med en som drev en skjønnhetssalong hjemme og dette inspirerte henne. Jeanett begynte å leke med tanken om å starte opp en egen skjønnhetssalong
.
- Eg grubla og tenkte mykje på dette. Det ville vore veldig kjekt å kunne ha noko å drive med, og ikkje minst kunne styre dagen min sjølv etter formen. Eg fant ut at eg ville starte med neglebehandling. Etterkvart tok eg fleire kurs, og det siste kurset eg tok, var spraytan. Eg var nysgjerrig på det, så eg leste mykje om det. Det var då eg oppdaga Spraytanhuset. Dei verkar seriøse, og resultata dei la ut såg bra ut. Eg bestilte prøver av spraytan og fekk testa det. Det var veldig flott resultat og det gav meirsmak. No driv eg nesten kun med spraytan, da dette er det som fungerer best med ryggen min, sier Jeanett.
 .
 .
Jeanett får ofte tilbakemelding om at resultat fra spraytan ser overraskende naturlig ut. Noe av det hun hører mest er at fargen er den samme som de pleier å få ved å sole seg. Spraytanfarge velger hun ut i fra kundens naturlige hudtoner og ønsker for resultat.
.
- Det beste med spraytan er at man får umidelbar resultat, sjølv om ein må unngår vaten og fysisk aktivitet dei neste timane til fargen er ferdig å utvikle seg. Så er ein brun og fresh når ein forlater salongen. Den legger seg jamt og er personleg tilpassa til kvar enkelt kunde, forteller Jeanett
 .
- Velocity og Liquid sun er absolutt ein favoritt og passar til dei fleiste. Eg er veldig fornøgd med alle fargane frå Spraytanhuset og brukar dei alt etter person og ynskje. Det går heilt klart i mørkere tone om somaren, men er også nokre som ynskjer det på vinteren. Dei fleste vel meir naturleg glød på no på vinteren for å føle seg meir vel.
 
.
.
Jeanett er en erfaren spraytanbehandler i Sogndal og har samarbeidet med Spraytanhuset i mange år.
.
.
.

Ønsker å redusere bruk av solarium

Jeanett kommer med en klar oppfordring: - Dropp solarium. Hun er klar på at en alltid bør bruke solkrem og selvbruningsprodukter, dersom man vil være brun uten å skade huden.
.
-Spraytan er godt for huden og har så mange positiv egenskapar og fordelar med alle dei gode ingrediensene i spraytan. Alt for mange har dreve med og nokon driv framleis med, solarium. Mange tenkjer at 1 gang i mnd skadar ikkje. Men fakta er at for kvar einaste gang ein vel å ta solarium, aukar ein også sjansen for hudkreft. I følge kreftforeninga, er det​ 9 av 10 ​som får hudkreft, forårsaket kun av sol og solarium. For ein god del mennesker, dame som menn, er ein god farge på kroppen viktigt. Nokon kunne ikkje brydd seg mindre om fargen, medan andre jobber aktivt for å oppnå den. Fleire er villig til å sole seg fast i solarium, for å holde på fargen. Noko som er langt ifra bra. Det finst betre og tryggare alternativ, slik som  spraytan og sjølvbruningsprodukter med naturlige og organiske ingredienser, forteller Jeanett.
.
.
For Jeanett er det viktig å få ned hudkreftstatistikken i Norge.Hun anbefaler andre salonger å ta et profesjonelt kurs for å lære rett teknikk og bruke produkter med god kvalitet.
.
- Solarium skadar huden og gjer rynker fortare enn det naturlig hadde kommet, og stort sett får ein endå fleire rynker, enn om du hadde droppa solarium. Solarium er laga for å gje rask brunfarge, med intens, sterk UV- stråling.
.
- Det er så viktig å få ned antall hudkreft i Noreg. Me er på toppen av statistikken når det gjeld hudkreft. Spraytan er absolutt ein luksuriøs behandling. Det er ikkje noko ein må ha, men for ein god del så er det veldig viktig alikevell. Mange føler seg meir vel, får meir sjølvtillit og eg synst det er fint at me kan tilby ein tryggare alternativ til solarium- året rundt, sier Jeanett.
 
 

Kunder på 84 år

Alle slags mennesker tar spraytan hos Jeanett – damer som menn. Jeanett forteller om kunder som også er 84 år og tar spraytan for å «freshe» seg opp.
. 
.
- Spraytan er blitt veldig populært. Dei som er skeptiske som kjem å prøver, blir positivt overraska etter behandlinga. Eg snakkar med kunden og finn ut kva ho/han forventa, kva ønske og anledning dei skal ha det til og finn den type fargen og tonen som passar deira hudtone og ynskje. Er ein veldig skeptisk, startar me med ein lys farge som er tilpassa dei, for å gje dei ein flott glød til huden. Dei aller fleste kjem så att for fleire behandlingar med spraytan. Det gjer fort meirsmak.
.
- Den eldste dama eg har hatt, er på 84 år. Den dama satte djupe spor i meg. Det var ei dame som hadde mista mannen sin for nokre år sidan. Ho hadde blitt sammen med ein barndomsvenn, og dei skulle på hotelltur her i Noreg. Ho ville freshe seg opp med litt farge, og var klar for å teste noko nytt som ho aldri hadde gjort ført. Tenk så flott, og framleis ha lyst til å ta vare på seg sjølv og finne små gleder i kvardagen som betyr så mykje! Ei sprek, flott, god dame, sier Jeanett.
 .
.

Samarbeider med Norges fremste eksperter

Jeanett velger å samarbeide med Spraytanhuset fordi de alltid er tilgjengelig for henne om hun lurer på noe, og står for kvalitet i alle ledd.
.
- Den eg synst framstår som mest seriøst med god kvalitet på produkta og den mest naturlege fargen, er Spraytanhuset. Det eg synest er så unikt med spraytanhuset er at dei ser meg. Sjølv då eg var ein liten heimesalong. Det har betydd ekstremt mykje for meg. Utruleg viktig å bli verdsatt slik eg føler eg er blitt.
.
- Det er kvalitet heile vegen. Skal eg drive med spraytan, skal det være kvalitet i produkta. Ein sprayar tross alt heile kroppen. Huden er vårt største organ. Det er utruleg viktig at det er sunt for huden. Vår spraytan har naturlige ingredienser og er fri for parabener og andre skadelige stoffer for huden, forteller Jeanett.
.