Slik velger du riktig selvbruning

SLIK VELGER DU RETT SELVBRUNING

SLIK VELGER DU RETT SELVBRUNING

Ønsker du å få en naturlig brunfarge hjemme, men vil unngå av resultat blir skjoldete, ujevnt eller gir et resultat som ikke passer deg? Vi har samlet selvbruningsekspertenes beste tips slik at du enklere kan velge riktig selvbruning. 


Selvbruning er et alternativ som gjør det mulig å holde seg solbrun året rundt, uten å utsette huden for skadelige solstråler fra solen eller kreftfremkallende solarium. Det er én av flere grunner til at selvbruning har blitt så populært. 


- Med selvbruning kan du bli umiddelbart brun for eksempel ved å bruke en ekspress Self Tan Mousse. Slik kan du oppnå et resultat på 1 time som gjør at det ser ut som at du akkurat kom hjem fra en sydentur. Du kan også bygge opp brunfarge gradvis, hvis du foretrekker å ha en naturlig glød hele året, ved å bruke for eksempel en Gradual Tan. Det finnes også egne produkter du kan bruke til ansiktet, for eksempel Face Tan Mist som gjør selvbruning enklere og mer naturlig. Selvbruning har utviklet seg mye de siste årene, og utvalget er stort.  Det flest er bekymret for, når de skal kjøpe selvbruning, er å se oransje ut. Det mange ikke vet er at det både finnes selvbruning som fremstår "kald" som gir det dype uttrykket mange ønsker, og "varmere", solbrunt uttrykk som andre igjen foretrekker. Vi fører kun de beste merkene fra selvbruningspionerene Vani-T Auastralia og det norske merket Nordic Tan som har et svært høyt innhold av naturlige ingredienser og sammen dekker de ulike kategoriene, forteller daglig leder, Lene, i Spraytanhuset.

Ønsker du å få en naturlig brunfarge hjemme, men vil unngå av resultat blir skjoldete, ujevnt eller gir et resultat som ikke passer deg? Vi har samlet selvbruningsekspertenes beste tips slik at du enklere kan velge riktig selvbruning. 


Selvbruning er et alternativ som gjør det mulig å holde seg solbrun året rundt, uten å utsette huden for skadelige solstråler fra solen eller kreftfremkallende solarium. Det er én av flere grunner til at selvbruning har blitt så populært. 


- Med selvbruning kan du bli umiddelbart brun for eksempel ved å bruke en ekspress Self Tan Mousse. Slik kan du oppnå et resultat på 1 time som gjør at det ser ut som at du akkurat kom hjem fra en sydentur. Du kan også bygge opp brunfarge gradvis, hvis du foretrekker å ha en naturlig glød hele året, ved å bruke for eksempel en Gradual Tan. Det finnes også egne produkter du kan bruke til ansiktet, for eksempel Face Tan Mist som gjør selvbruning enklere og mer naturlig. Selvbruning har utviklet seg mye de siste årene, og utvalget er stort. Det flest er bekymret for, når de skal kjøpe selvbruning, er å se oransje ut. Det mange ikke vet er at det både finnes selvbruning som fremstår "kald" som gir det dype uttrykket mange ønsker, og "varmere", solbrunt uttrykk som andre igjen foretrekker. Vi fører kun de beste merkene fra selvbruningspionerene Vani-T Auastralia og det norske merket Nordic Tan som har et svært høyt innhold av naturlige ingredienser og sammen dekker de ulike kategoriene, forteller daglig leder, Lene, i Spraytanhuset.


Produktet som passer alle hudtyper og virker på 1 time


Er du på jakt etter en selvbruning som gir en varm, solbrun hud og virker raskt? Da anbefaler ekspertene Velocity Self Tan Mousse. 


- Velocity er en selvbruningsmousse spesielt utviklet for å tilpasse seg dine ønsker. Moussen har 95% naturlige ingredienser, er vegansk og har en fantastisk sjokoladebase som gjør at den tilpasser seg alle hudtyper. Den er hurtigvirkende så etter allerede en time får du en gylden brunfarge, og lar du den virke over tid i opptil åtte timer får du den dype sydenfargen vi alle drømmer om. Det er ikke uten grunn at moussen er kåret til best i test av VOGUE, forteller Lene. 


- Velocity er den eg har sjølv brukt mest, og me selger mest av. Det ligger litt i navnet, Velocity, som betyr hastighet. Den gjer ein eksotisk farge på under 10 minutter. Denne er så fin, for den kan brukes av alle hudtyper. Dette er ein sjokoladebase som også har ingredienser som fukter og pleier huden godt, og du sjølv kan styre fargen kor mørk eller lys du vil ha den. Ein kan dusje av moussen etter 1-2 time og få ein lys, men likevel god farge, eller 2-3 timer for medium eller 4 timer for meir spennende og intens mørk, djup og digg farge, sier Jeanett som jobber ved Lux House i Sogndal.


- Det er flere som henvender seg til oss fordi de har bommet før og kjøpt produkter som ikke gir den merkbar forskjellen de ønsket. For de som er redd for at de ikke får en mørk nok brunfarge for sitt utgangspunkt, vil 8 timer virketid med Velocity sikre en dyp, brunfarge, legger Lene til. 
Naturlig brun - hele året 


Noen kan være bekymret for at deres tørre hud vil påvirke resultatet man får fra å bruke ordinær selvbruning. Andre er opptatt av at resultatet skal fremstå naturlig - og ønsker å ha en naturlig, solbrun hud året rundt. 


- Har du tørr hud er det viktig å velge en selvbruning som gir huden godt med fuktighet. Face Tan Mist er et tanning water, med nordisk vann og blåbærekstrakt - kjent for vitamin A, E og C. Det som er unikt med denne sprayen er at den utvikler brunfarge med utgangspunkt i din naturlige hudtone. Selvbruning blir mye enklere - og du får et naturlig, solbrunt resultat. Face Tan Mist er spesielt utviklet for at du skal oppnå et naturlig resultat, og bruker i ansikt, og på hals. Du kan gjerne kombinere denne med å bruke Gradual Tan på kroppen eller din favoritt selvbruning, forteller Lene.Nora Haukland er en norsk influncer som vant "Love Island Norge" våren 2020. Hun bruker Face Tan Mist for å få det samme uttrykket som hun naturlig får om sommeren - ekstra glød. 


- På sommeren føler jeg meg alltid bedre da huden har en fin naturlig solkysset farge, og sminken dermed blir lettere og penere. Problemet for meg med huden er rett og slett at jeg ofte oversminket meg og påfører de ekstra lagene med bronser. Når jeg bruker Face Tan Mist som en del av hudpleierutinen får huden min det samme uttrykket som på sommeren, og sminken blir dermed lett og fin. Resultatet med sprayen er en glødende solkysset hud. Den tørker fort så det gjør det enklere å spraye to runder om man ønsker mørkere resultat. Fargen er naturlig og er veldig lik fargen solen gir meg.


Når et naturlig resultat er viktigst


Er du på jakt etter er produkt som kan benyttes for å få en naturlig glød, eller brukes daglig for å oppnå en naturlig solbrun farge?


- Gradual Tan er et perfekt alternativ for deg som ønsker en mer naturlig farge eller er redd for å få mye farge. For deg som har lys hud og ønsker å bygge opp en naturlig brunfarge eller kun få en gylden glød finnes det også et utvalg av svært gode selvbruningskremer som gjør deg gradvis brun. Vår bestselger i Spraytanhuset sin salong i Oslo er faktisk en Gradual Tan som heter Bronzing Custard. Det tror jeg skyldes at et slikt produkt kan oppleves tryggere for mange, forteller Lene. 

Når du har en aktiv livsstil- Til dei som er veldig aktiv, anbefaler eg Activate. Den er perfekt med mange gode eigenskaper. Den er bl.a svetteresistent om ein skal ut å trene før ein har dusja etter påføring. Den tåler at ein svetter med ein gang, forteller Jeanett. 


- Produktet er så og si svettesikkert! Activate er en selvbruningsmousse som gir en mørk brunfarge ved å la den virke i opptil 6-8 timer. Den gir også en noe kaldere brunfarge enn våre andre selvbruninger, forteller Lene. 


Fra venstre: Daglig leder i Spraytanhuset Lene, Anette Swan eier av Anettes Spraytan i Askim  og spraytanbehandler Jeanett ved Lux House i Sogndal.